Preporuke HZJZ-a – kako se ponašati u novonastaloj situaciji
22. ožujka 2020.
Pomozimo zajedno žrtvama potresa u Zagrebu
31. ožujka 2020.

Sporazum HRT-a i HURiN-a

U ovo krizno vrijeme koje je izazvala pandemija virusa COVID 19, suradnja svih je najvažnija i najvrijednije.  Upravo takvu jednu suradnju ostvarili su Hrvatska radiotelevizija i Hrvatska udruga radijskih nakladnika.

Postignut je dogovor kako će članice HURiN-a, za vrijeme trajanja krize izazvane koronavirusom moći preuzimati vijesti HRT-a. Na taj način sve naše članice pravovremeno će u eterima svojih radijskih postaja imati najnovije informacije Nacionalnog stožera, koje su za živote građana u ovakvim okolnostima, od iznimne važnosti.

Ovakav dogovor pokazuje važnost suradnje, ali i pravovremenog i istinitog izvješćivanja svih naših građana. Upravo su istinite, točne i pravovaljane informacije od bitnog značaja za svaki dio zemlje koji se bori protiv ovog opakog virusa. Prvenstveno se ovdje misli na brojne preporuke koje Stožer svakodnevno upućuje građanima, ali i preporuke o prevenciji virusa koji nas je sve zadesio te zaustavio cjelokupne gospodarske aktivnosti u Hrvatskoj  i normalan život na koji smo svi naviknuti.