Panel rasprava: Novi Zakon o elektroničkim medijima – svrsishodnija opcija
14. studenoga 2018.
Prijedlog uvjeta za zapošljavanje – administrativni tajnik
9. siječnja 2019.
Panel rasprava: Novi Zakon o elektroničkim medijima – svrsishodnija opcija
14. studenoga 2018.
Prijedlog uvjeta za zapošljavanje – administrativni tajnik
9. siječnja 2019.

Panel rasprava: O novostima u raspodjeli sredstava Fonda za pluralizam medija

Poslovanje većine radijskih i televizijskih nakladnika u mnogome ovisi o sredstvima koje ostvaruju na natječajima Fonda za pluralizam i raznovrsnost medija u Republici Hrvatskoj. Stoga i ne čudi što je panel rasprava i radionica Fonda na kraju 11. Dana elektroničkih medija izazvala iznimno veliki interes predstavnika radijskih, televizijskih i internetskih nakladnika u Hrvatskoj.

Davor Marić, član Vijeća za elektroničke medije, te Miroslav Križan i Tomislav Pupačić iz Agencije za elektroničke medije predstavili su najvažnije novine u pripremi natječaja Fonda za pluralizam medija za 2019. i 2020. godinu, te prisutne upozorili na najvažnije dokumente prilikom pravdanja sredstava dobivenih za 2017. i 2018. godinu.

U dogovoru s predstavnicima HURIN-a i NUT-a zaključeno je kako će novi natječaj za potpore male vrijednosti biti objavljen oko 20. prosinca ove godine, a početkom siječnja 2019. biti će objavljen i natječaj za potpore velike vrijednosti. Nakladnici su izrazili zadovoljstvo takvom odlukom, a iz Vijeća i Agencije za elektroničke medije obećali kako će cjelokupni postupak provedbe natječaja i evaluacije pristiglih zahtjeva biti obavljen učinkovito i maksimalno kratkim rokovima. To znači da nakladnicima sredstva iz novog proračuna za 2019. i 2020. godinu mogla biti dostupna već u ožujku ili travnju sljedeće godine.

Da podsjetimo, prema zakonskoj obvezi, tri posto ukupnog prihoda od radio-televizijske pristojbe izdvaja se u Fond za pluralizam i raznovrsnost elektroničkih medija u Hrvatskoj koji financira određene programske sadržaje radijskih, televizijskih i internetskih nakladnika.

Nakon panel rasprave održana je i radionica na kojoj su predstavnici nakladnika dobili detaljne upute o tome kako najučinkovitije i najbrže popuniti opsežnu natječajnu dokumentaciju.