Dani HURiN-a, panel rasprava i radionice
7. listopada 2020.
Predsjednik HURiN-a Željko Švenda: Zahvaljujem svim sudionicima Dana HURiN-a
9. listopada 2020.

Dodijeljene nagrade HURiN-a – Zlatni mikrofon Evi Zadro s Trend radija

Svečano je bilo na dodjeli godišnjih nagrada HURiN-a. Nagrađen je jednogodišnji rad i trud radijskih djelatnika u više kategorija, za što su primili prigodne plakete. Radove je ocjenjivao stručni ocjenjivački sud u sastavu Diana Koller, Vanja Margetić i dr. sc. Zdravko Kedžo koji su i ove godine imali težak zadatak odabrati i nagraditi najbolje.

Ovogodišnji ”Zlatni mikrofon” otišao je u ruke kolegice Eve Zadro s Trend radija iz Karlovca i to za emisiju ”Gost dana”.  ”Srebrni mikrofon” pripao je Suzani Modrušan Krošnjak s Rovinj FM-a za emisiju “Eko zona”, dok se ”Brončanim mikrofonom” okitila Agneza Szabo s Hrvatskog katoličkog radija za emisiju “Vremeplov – hrvatski kutak za povijesni trenutak”.  Za najbolju akciju nagrađeni su Zabavni radio za akciju ”Kontejneri za Čučerje”, Radio Slavonija za akciju ”Prvi dan škole” i Antena Zadar za akciju ”Darivanje prvašića”.

Aktivne su naše kolegice i kolege bile i po pitanju proizvodnje kreativnih i zanimljivih jinglova. U kategoriji ”Jingle godine” nagrađeni su Perinjski radio (Penzić koji prati trendove), Radio Slatina (Internet) i Radio Drava (Tvoj top radio).

U kategorji ”Najbolja internet stranica” također je troje nagrađenih. To su Radio Jaska, Radio Marija i Super radio.

Predsjednik suda dr.sc. Zdravko Kedžo izrazio je zadovoljstvo pristiglim radovima i posebno činjenicom da je usprkos koronakrizi na natječaj pristigao veliki broj prijava. Čedtitavši nagrađenima okupljenim je radijskim djelatnicima poručio da ustraju u stvaranju kvalitetnih radijskih sadržaja.

Osim ovih dodijeljene su i nagrade za dugogodišnji rad u domaćem eteru.

Čak dvije radijske postaje, Radio Koprivnica i Petrinjski radio nagrađene su za 75 godina rada i djelovanja u eteru. Radio Ogulin već 55 godina plovi radijskim eterom. Pola stoljeća rada skupilo se i za Obiteljski radio Ivanić, kao i za Radio Samobor. Radio Qurinus, zajedno s Radio Bljeskom, plovi eterom već četvrt stoljeća. Radio Delta, Radio Ragusa, Radio Rab, Radio SVN i Radio Slunj primili su plakete za petnaest godina rada. Deset godina rada obilježili su Super Radio i City radio.